Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе почете Седмицата на брака

понеделник, 14 февруари 2022

Международната седмица на брака (7 – 14 февруари) бе отбелязана в Община Русе. През периода имаше 5 сватби, първата от които бе водена от кмета Пенчо Милков. Като длъжностно лице той благослови съюза на Теодора и Деян Петрови.

Поздравление от кмета получиха и Мария и Петър Петрови – двойката с най-дългогодишен брак. Те се вричат един на друг през 1951 г.

„Сплотените семейства са пример за младите и са в основата на хуманното и проспериращо общество“, каза кметът Пенчо Милков.

Той пожела на Мария и Петър да  да предават своите мъдрост, любов и вяра, защото градът има нужда от тези ценности.

Днес, на празника на виното и любовта, бе уважена и Албена Арсова – началник на отдел „Гражданско състояние“, която бракосъчетава двойки от 1996 година. Тя получи цветя от кмета, който ѝ пожела напътствията ѝ за доверие и разбирателство към бъдещите семейства да не спират да се сбъдват.

Днешният 14 февруари не се оказа привлекателен за младоженците в Русе. За сметка на това огледалната дата 22 февруари е избрана от 7 двойки за начало на съвместния им път.

Седмицата на брака в България има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките за изграждане на успешен брак. Тя е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно в над 25 страни по света.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/