Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе стана собственик на тролейбусния превоз в града

четвъртък, 31 август 2017

Между Община Русе, представлявана от кмета Пламен Стоилов и „ЕГГЕД Юръп Лимитед“ и „ЕГГЕД Холдинг Лимитед“ – представлявани от г-н Николай Къдрев и г-н Ефраим Арбел, беше подписан договор за покупко-продажба на акции на ЕГГЕД България.

На официалното подписване в кабинета на кмета присъстваха още зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, директорът на дирекция „Правни дейности“ Соня Станчева, директорът на дирекция „Финансово-стопански дейности“ Емилия Пенева, началникът на отдел „Финансово-стопански дейности“ Сабина Минковска и началникът на отдел „Транспорт“ в Община Русе Искра Антонова, както и представители на ЕГГЕД. 

С подписването на договора днес Община Русе придобива контрол върху дейността на ЕГГЕД, вследствие на решение на Общински съвет Русе за придобиване на капитал на стойност 500 000 лева. Така Община Русе става собственик на тролейбусния транспорт в града. Предстои вписване на новото ръководство в Търговския регистър, както и промяна на името на дружеството на „Общински транспорт – Русе“. Целта е да се запазят работните места и да се търсят начини за подобряване дейността на дружеството, както и изготвяне и одобряване на нова транспортна схема.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/