Пропускане до съдържанието на страницата

Отново първи места за певците на вокално студио "Икономов"

четвъртък, 31 август 2017

Калиния Неделчева и Николай Радев се завърнаха с първи награди от престижния Международен музикален фестивал за млади таланти "Воларе"-Румъния, който се проведе от 24 до 26 август в Пятря Нямц, Румъния.

Талантите на Вокално студио за поп и джаз "Икономов" при Възрожденско читалище "Зора"-Русе се изявиха на румънската сцена заедно с още 108 участници от Румъния, България, Украйна, Молдова, Казахстан, Армения и Италия.
Първото място на Ники Радев е във възрастовата група при най-малките - от 5 до 7 годишна възраст, а първото място на Калиния е във възрастовата група на 8-годишните. И двамата се представиха с български песни. Ники се представи с песента "Черен Петър". Атрактивният му реквизит и макиаж на коминочистач провокира организаторите именно Ники да открие конкурса, за да е на късмет на всички участници. Песента, с която Кали спечели първо място е "Летеж", на композитора Хайгашод Агасян. Освен призовите места, Кали и Ники получиха и покани за участие в конкурса "Euro pop music vision" - Букурещ, Румъния през месец ноември.
Заедно с Ники и Кали беше и вокалният им педагог, маестро Вили Икономов, който беше българският представител в международното жури на "Воларе" 2017.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/