Пропускане до съдържанието на страницата

Обява за инвестиционно предложение „Козирка над два сектора и ВИП ложа над тунела за влизане в Градски стадион град Русе“

четвъртък, 18 януари 2018

О Б Я В А

 

до заинтересованите лица и общественост

 

На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда - ОВОС (ДВ бр.25/2003г., изм. ДВ бр. 3/2011 г.)

 

ОБЩИНА РУСЕ

с адрес гр. Русе, п. код 7000, площад „Свобода” №6

 

съобщава

на засегнатото население, че има инвестиционно предложение за:

„Козирка над два сектора и ВИП ложа над тунела за влизане в Градски стадион град Русе“

Местоположение на инвестиционното предложение: Община Русе, гр. Русе, УПИ I-5095 за спортен комплекс, ЦГЧ, кв. 418 по плана на гр. Русе, ПИ с идентификатор 63427.2.4790 по кадастралната карта на гр. Русе;

собственост: Община Русе.

Инвестиционното предложение предвижда:

Изграждане на три броя метални козирки на Градски Стадион град Русе. В рамките средната, намираща се над съществуващия транспортен тунел към лекоатлетическата писта се обособява VIP сектор.

Средната козирка над VIP сектора ще бъде изградена от метална конструкция с покритие от ЛТ ламарина. Под нея от ниво алея за зрителите (кота 0,00) се предвижда нова VIP трибуна на 5 реда с по 10 места на ред, под която се обособяват две помещения за Бюфети, достъпни за масовата зрителска аудитория. Предвиден е втори (авариен) изход, достъпен през външно метално стълбище северно от VIP бюфета.

На ниво алея за зрителите (приета за кота 0,00) се предвижда изграждане на двуетажна монолитна постройка.

На ниво лекоатлетическа писта (-5,80) под VIP позирката се помещават две служебни помещения достъпни от съществуващия тунел. С оглед техническото

изпълнение на фундирането на носещите колони на металната козирка същите ще бъдат леко разширени. Южното ще стане двуетажно, като на горното си ниво (-2,90) се обособява инсталационно помещение, достъпно от новопроектираното покрито метално стълбище.

Останалите две козирки покриват съседните два сектора - северно и южно от тунела. Покритието им се състои от по шест метални рамки, през 6 метра разстояние, свързани с метални греди и метални столици. Покритието на козирката е от ЛТ ламарина.

За контакти: инж. Станислав Данев – старши експерт в дирекция УТКС, тел. 0882  89 83 35

Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ – Русе, гр. Русе 7000, „Придунавски булевард” № 20, п.к. 26 и в отдел „Екология” на Община Русе, ул. „Олимпи Панов” №6.

 

ПЛАМЕН СТОИЛОВ

Кмет на Община Русе

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/