Пропускане до съдържанието на страницата

Обява за конкурс за рисунка на тема: „Цветовете на етноприятелството“

вторник, 27 март 2018

ОБЩИНА РУСЕ В ПАРТНЬОРСТВО С ОБЩИНА ВЕТОВО И ОБЩИНА БОРОВО

обявява конкурс за рисунка на тема: „Цветовете на етноприятелството“ , който се организира по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция  на ромите и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“,с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

Условия за участие:

В конкурса могат да участват деца на възраст от 7 до 18 г., разпределени в две възрастови групи:

-        I група – деца от 7 до 12 години;

-        IIгрупа – деца от 13 до 18 години.

Изисквания към участниците и творбите:

Рисунките трябва да бъдат с размер А4 или блоков лист. Няма ограничение относно материалите или техниките на рисуване.

Всяка рисунка задължително трябва да бъде придружена с данни за участника. За целта е необходимо на гърба й да бъдат посочени следните данни: трите имена; възраст; клас и училище.

Срок за подаване на творбите:

До 07.05.2018г. всички родители и/ или учители могат да изпратят или предадат творбите на адрес: Връзки с обществеността; Община Русе; пл. „Свобода“, № 6; 7000 гр. Русе.

На плика е необходимо да бъде написано: За участие в конкурс за рисунка „Цветовете на етноприятелството“.

Оценяване:

Изпратените творби ще бъдат оценявани от компетентна комисия,сформирана от организаторите и критериите ще са свързани с:

-        близост до темата;

-        художествена изразителност;

-        композиция.

За всяка от двете възрастови групи в конкурса, журито ще присъди I-во, II-роиIII-то място.

Награди:

Първите три места в двете възрастови групи ще получат грамоти, заедно с предметни награди. Грамоти ще бъдат предоставени и на образователните институции, чийто представители са децата.

Наградите на отличените участници в конкурса ще се връчат тържествено на 14.05.2018 г. от 16 часа в Пленарна зала на Община Русе, където ще се проведе концерт “Етноритми без граници“.

Изпратените рисунки остават в Община Русе и не се връщат на участниците. Общината си запазва правото да ги използва с образователна и рекламна цел.

Конкурсът се реализира по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/