Пропускане до съдържанието на страницата

Откриха изложба „Деца на войната“ на площад „Свобода“

сряда, 23 август 2023

Изложба „Деца на войната“ беше открита днес от 11 часа на площада пред Общината от извънредния и пълномощен посланик на Украйна у нас Н. Пр. Олеся Илашчук. Експозицията в Русе е посветена на Деня на Независимостта на Украйна, а на събитието присъстваха зам.-кметът на Община Русе Енчо Енчев, областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев, почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков и съветникът по политически въпроси в посолството на Украйна Анна Тертична.

Изложбата показва 38 произведения на млади художници от 6 до 16 години, участници в Международния фестивал на изкуствата MALYUY.UA.WAR. Произведенията са на два фона – светъл, на който са картини от 2022 година преди началото на войната, и тъмен, на който са творби, създадени по време на военните действия. Рисунките са дело на деца от различни краища на страната и показват ужасите на войната през техните очи, както и надеждата им за мирна Украйна.

Проектът се организира от Посолството на Украйна в Република България, Почетното консулство на Украйна в град Русе, Асоциацията за развитие на международните отношения ADRUM, промоционалната и продуцентска компания STUDIORAR под патронажа на Министерството на културата и информационната политика на Украйна.

По-рано през деня зам.-кметът на Община Русе Златомира Стефанова проведе среща с Н. Пр. Олеся Илашчук, на която украинският посланик отбеляза значителната роля и усилия на местната администрация при оказването на подкрепа на нейните сънародници.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/