Пропускане до съдържанието на страницата

Пътешествията като начин на живот

четвъртък, 28 ноември 2019

Вчера русенци пътешестваха по Tихоокеанските била на САЩ и из китните градчета на Франция и Испания. Това се случи благодарение на интересните истории, снимки и видеа, които Валя Кънчева и Петър Ванев споделиха по време на осмото издание на „Вечери за наивници”, състояло се в Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

Гост-лекторите са професионални пътешесетвеници, които правят едни от най-сериозните преходи в световен мащаб. Донякъде личното предизвикателство, донякъде желанието да опознаеш вътрешния си свят и този навън, е причината и двамата да започнат да търсят уединение с природата.

Така в труден за нея момент, Валя Кънчева решава да предприеме първият си преход във Великобритания, където изминава 293 километра абсолютно сама. Връща се различен човек, много по-смел и щастлив. Това я подтиква да помогне и на други хора, да преоткрият силата на времето изкарано сред природата и започва да организира преходи на местна почва. Събитията й предизвикват огромен интерес и всеки път към тях се включват десетки хора.

Петър Ванев се запалва да пътешества след като прочита книга, в която авторката разказва за първият й преход. Той тръгва по нейните стъпки и се озовава в САЩ на път да изкара няколко месеца в странстване. Всичко преживяно описва в своя книга, надявайки се да предаде порива да пътешестваш нататък. Днес той е първият българин изминал Тройната корона – три отделни маршрута, които прекосяват Америка от граница до граница.

„Всяко пътешествие стартира с една единствена стъпка”, заключиха гост-лекторите на „Вечери за наивници” и подтикнаха публиката да направят своята, оставяйки страха от непознаното зад гърба си.

„Вечери за наивници” се осъществява по програма „Знание и растеж” на фондация „Русе – град на свободния дух” с подкрепата на фондация „Еконт”. Негови организатори са гражданско сдружение „Градоред” и клуб „Мечтание”, които всеки месец изненадват русенската публика с интересни гости и теми.

В последното за тази година издание, гости ще бъдат Венко Добрев - основателят на най-голямата позитивна медия в България - Успелите.бг и изпълнителният директор на фондация „Промяната” – Юрий Вълковски. То ще се състои на 19 декември, от 18.00 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов”. В навечерието на празниците, гостите ще споделят за смисъла да правим добро и да помагаме на другите.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/