Пропускане до съдържанието на страницата

Педагози от пет русенски детски градини участваха в обучение за подобряване на ефективността от ранното езиково обучение по български език чрез игри

вторник, 11 декември 2018

На 7-ми и 8-ми декември 2018 г., в гр. Русе, в рамките на проекта на Община Русе по Програма ЗОВ, се проведе практическо обучение на тема „Подобряване на ефективността от ранното езиково обучение на децата, чийто майчин език не е български, чрез въвеждане на игри“. Обучението имаше за цел да популяризира разработена през 2017 г. иновативна игрова педагогическа технология за начално преподаване по български език на деца билингви в детската градина и е част от ангажиментите на партньора по проекта Сдружение БРТИМ.

В обучението взеха участие 26 педагогически специалисти от русенските детски градини „Снежанка“, „Детелина“, „Незабравка“, „Синчец“ и „Роза“. Задачата на обучението беше да се създадат нови и да се актуализират съществуващите професионални компетентности на участващите педагози за прилагане на модели, техники и технологии за игрово взаимодействие при деца-билингви за по-успешно и ефективно овладяване на български език. 

Обучението се проведе от г-жа Тереза Тончева – дългогодишен учител в детска градина със специалност обучение на чужд език, която е и един от авторите на иновативната игрова технология. Специален акцент в програмата беше запознаването на участниците с разработено по проекта учебно помагало и насоки за работа с игрите, поместени в него.

Обратната връзка на участниците към организаторите даде висока оценка за съдържанието на обучението, за споделения опит, знания и инструментариум по темата. Отчетена беше необходимост от системна работа с педагозите в детската градина и подпомагането им за справяне с различни предизвикателства в работата им.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/