Пропускане до съдържанието на страницата

„Пощенска кутия за приказки“ ще разказва за първата работа на русенци

вторник, 10 май 2022

Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на ПРЧР в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите на „Пощенска кутия за приказки“ се отправя покана към младежи до 29-годишна възраст да разкажат за своята първа работа, а форматът на текстовете е оставен на тяхното въображение – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

От 30 април до 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес - purvarabota@mail.com, а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. В журито участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на ПРЧР.

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцените в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното звездите ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията. 

 

График на събитията от кампанията #Първа работа:

 

Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора;

 

Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“;

 

Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“;

 

Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“;

 

Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;

 

Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;

 

София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/