Пропускане до съдържанието на страницата

Избраха най-силния студент на атрактивното състезание "Стронг мен  - 2022"

вторник, 10 май 2022

Днес, 10.05.2022г., пред изхода на ректората за Университетската ботаническа градина се проведе състезанието по силов многобой "Стронг мен  - 2022". Спортната проява се провежда за дванадесети път и е единствена по рода си в Русе и региона. Участниците се състезаваха в четири дисциплини: обръщане на гума, хвърляне на пудовка, фермерска разходка, теглене на автомобил с въже.

На спортното събитие присъства ректора на Русенския университет – акад. Христо Белоев, дтн, който приветства участниците и гостите. Състезанието се организира от Студентския съвет, Студентската спортна комисия, катедра „Физическо възпитание и спорт”, Университетския спортен клуб „Академик” и Университетския спортен център.

Участниците в тазгодишната надпревара бяха 11, като двама от състезателите бяха Еразъм-студенти на Русенския университет от Румъния и Франция.

На първо място се класира студентът Радослав Йорданов, който е втори курс в специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ на факултет „Електроника, електротехника и автоматика“. Второ място успя да завоюва Илкин Кямилов – четвъртокурсник от специалност „Кинезитерапия“, а на трето място се класира Константин Пламенов, който също изучава „Кинезитерапия“.

Участниците в надпреварата получиха своите награди от акад. Христо Белоев и от експерта в областта на спорта към Община Русе Лачезар Иванов, който връчи на организаторите поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Любезен спонсор на събитието беше фитнес клуб „Сила“- Русе, който и в предходни години е подкрепял най-силните студенти на Русенския университет. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/