Пропускане до съдържанието на страницата

Повече от 350 деца се включиха във „Весел спортен празник“

вторник, 03 октомври 2023

Повече от 350 деца, родители и целият екип на ДГ "Снежанка" откриха своя "Весел спортен празник" на спортното игрище на комплекс „Олимпия“. Събитието е втора част от проекта на детската градина "Деца с големи сърца - доброто започва от нас", който е част и от инициативата на Сдружение "BG Бъди активен" - „Спорт без отпадъци“. Проявата тази година се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

Спортният празник започна със разгряване и танци, а след това децата от най-малките групи показаха нагледно, че знаят правилно да рециклират отпадъците.

Състезатели от различни русенски клубове демонстрираха пред възпитаниците на градината спецификите на отделни спортове като бадминтон, волейбол, спортна гимнастика, борба, ушу, канго скокове. Децата наблюдаваха демонстрациите с голям интерес.  

На събитието присъства и заместник-кметът и председател на управителния съвет на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ Златомира Стефанова.

В следобедните часове децата ще продължат със спортните и състезателни игри, но вече в двора на своята детска градина. Към тях ще се включат активно и техните родители и целият екип на ДГ „Снежанка“.

Концепцията на проекта на детската градина стимулира подрастващите и техните семейства за активното им включване в разнообразни спортни дейности. Педагогическият екип на учебното заведение се стреми да приложи нов подход за разширяване на детския кръгозор, да улесни достъпа на най-малките до знание чрез спорт и игри.

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/