Пропускане до съдържанието на страницата

Практически семинар събра в Русе педагози от 8 общини

вторник, 02 април 2019

На 29 и 30 март 2019 г. в гр. Русе в рамките на проекта на Община Русе, финансиран по Програма ЗОВ се проведе двудневен практически семинар за педагози в детската градина на тема „Подобряване на ефективността от ранното езиково обучение на децата, чийто майчин език не е български чрез въвеждане на игри“. Събитието беше организирано от Сдружение БРТИМ – партньор на Община Русе.

В семинара взеха участие 52 детски учители от общините Русе, Ветово, Борово, Бургас, Сливен, Пловдив, Монтана и Търговище – региони, в които се изпълняват проекти  по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество. Специални гости бяха госпожа Ирина Файон – Ръководител на Програма ЗОВ и госпожа Мануела Радева – директор на ЦОИДУЕМ.

Събитието имаше за цел да популяризира сред широк кръг учители разработената в рамките на проекта иновативна игрова педагогическа технология за начално обучение по български език на деца билингви в детската градина. Специален акцент в програмата беше запознаването на участниците с разработено и издадено по проекта учебно помагало и насоки за работа с игрите, поместени в него.

В работна атмосфера участниците обмениха добри практики за задържане на децата в детската градина и беше обърнато специално внимание за необходимостта от специализирана работа с родителите. Във втория ден на събитието участниците, разделени в малки групи дискутираха част от предложените игри и начините за провеждането им.

Посланието на организаторите към участващите педагози беше предложената методика и учебно помагало да бъдат в подкрепа на усилията за по-добро начално овладяване на български език в ранна детска възраст.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/