Пропускане до съдържанието на страницата

Празнична програма за русенци и гостите на града на 6 май

неделя, 06 май 2018

Празничната програма по повод 6 май, Гергьовден и Деня на град Русе започна тази сутрин със Света литургия в храма „Свети Георги“, отслужена от Митрополит Наум и свещеници.

В 11:00 ч., на площада пред Общината, се състоя Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

Пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, в 12:00 ч., се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя и благодарствен молебен, отслужен от свещеници от Русенската митрополия. На събитието присъстваха народни представители, областният управител на Област Русе Галин Григоров, зам. областният управител Валентин Колев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип, председателят на Общински съвет Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, генералният консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов,  общински съветници, представители на различни институции, русенци и гости на града. Слово за празника произнесоха областният управител г-н Григоров и директорът на Регионалния исторически музей – проф. д-р Николай Ненов.

На традиционния празничен коктейл, организиран от Община Русе, тази година присъстваха партньори от институциите, с които Общината работи ежедневно, общински съветници, представители на бизнеса, медиите, културните институти и почетните граждани на Русе през годините. „Всички сме свидетели на това как през годините Русе променя своя облик и върви все по-устремено по пътя на европейското си развитие. Гордеем се с уверените крачки, които правим по пътя напред. Днес, на 6-ти май, Русе чества деня на своя светец-покровител Свети Георги Победоносец. Той символизира храбростта и вярата и точно тези добродетели са съхранили и водили нашия европейски град по пътя му на развитие. Пожелавам Ви здраве, много успехи и мотивация за покоряване на нови върхове. Бъдете устремени и самоуверени, защото заедно градим по-доброто бъдеще на нашия град“, пожела в словото си г-н Стоилов.  За празничното настроение допринесоха талантливата Марина Петрова от вокална студия „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова, Магдалена Тодорова от вокално студио „Икономов“ с ръководител Вили Икономов, както и възпитаниците на музикалния педагог Доротея Бальовска и вокална група „Приста“ към Общински младежки дом Русе.

Празничната вечер на 6 май ще продължи с концерт на един от най-обичаните от поколения българи изпълнител - Васил Найденов, от 20:30 ч., на площада пред Общината и ще завърши с пищна заря.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/