Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът инж. Димитър Наков поздрави участниците в Авиорали Русе

събота, 05 май 2018

На 5 и 6 май, по повод празника на града, на летище „Русе“, се провеждат поредица от представителни и информативни събития за въздушни спортове. Зам.-кметът инж. Димитър Наков присъства на откриването на Авиорали Русе 2018, като поздрави главния организатор г-н Явор Йотов, председател на клъстер „Автономна платформа за граждански въздушни услуги“ и всички участници, от името на кмета Пламен Стоилов.

„Пожелавам на организаторите на авиоралито да го развиват, да го превърнат в традиционно и да радват всички любители на летенето“, заяви още инж. Наков. В откриването на авиоралито се включи и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом.

Днес и утре на летище „Русе“ се провеждат контролирани полети и информационни събития с леки, свръхлеки и експериментални самолети, мотоделтапланери, мотопарапланери, топловъздушни балони, безмоторни самолети, радиоуправляеми самолети, хеликоптери, образователни дейности както и различни събития, в категориите Авиация с общо предназначение, Свръхлеки въздухоплавателни средства, Работилница за хартиени модeли на самолети за деца, Балонен спорт – стационарно издигане с топловъздушен балон, Авиомоделизъм –  демонстрации на акробатични полети с радиоуправляеми хеликоптери и самолети.

Събитието цели повишаване на информационната и комуникационна култура на обществото относно малката авиация, в т.ч. възможностите и рисковете, които са свързани с нея, както и популяризиране и развитие на българския въздушен спорт. На включилите се бяха връчени грамоти за участие.

Авиоралито се организира от Спортен модел клуб „Приста“ със съдействието на Община Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/