Пропускане до съдържанието на страницата

Председателят на Районния съвет в Тараклия посети Община Русе

вторник, 21 март 2023

          Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев и ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев се срещнаха днес с председателя на Районния съвет на Тараклия Иван Паслар. Обсъдени бяха приятелските отношения между двете администрации и редица съвместни инициативи.                                 

        Иван Паслар представи развитието на инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски пред Младежкия културен център в град Тараклия. Припомняме, че Общинският съвет взе решение да бъде предоставена сумата от 10 000 лв. като принос за инициативата.

        Предвижда се Община Русе да организира концерт в подкрепа на изграждането на паметника на Апостола, сподели Енчо Енчев. Събитието ще се състои след Великденските празници.
       На срещата бе обсъдено и обучението на студенти от Тараклия в Русенския университет и дългогодишното партньорство в сферата на културата и образованието.
        Тема на разговор бе и поканата към българската общност в Тараклия за участие в традиционния фолклорен събор „Златната гъдулка“. Иван Паслар изрази готовност да спомогне за участието на самодейци, желаещи да покажат майсторство в изпълнението на самобитен български фолклор.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/