Пропускане до съдържанието на страницата

Представители на туристическия бранш от цялата страна се запознаха с богатствата на Русе и региона

четвъртък, 08 юли 2021

   Опознавателен тур в края на юни даде възможност на туроператори и екскурзоводи от цялата страна да се запознаят с градските забележителности и природните дадености на Русе и региона.

    В първия му ден гостите успяха да посетят Регионалния исторически музей, Еко музея с аквариум, Римската крепост Сексагинта приста, Къща – музей Баба Тонка. В паузите между туровете те опитаха и създадената в Русе торта Гараш, като историята ѝ им бе разказана в ресторант „Кралска закуска“. Вечерта приключи с гледка към реката в лятната градина-ресторант на Гранд хотел „Рига“.

     Вторият ден от опознавателния тур бе посветен на разходка до скалния манастир „Димитър Басарбовски“ и Ивановските скални църкви. Туроператорите имаха възможност да отдъхнат в Хотелски комплекс и винарна „Седем поколения“, с. Мечка, където опитаха от собствения бранд вина на винарната и вкусиха местни специалитети. Следващата спирка на обиколката стана комплекс „Левента“ и „Винарска къща Русе“, където бе дегустацията на виното, станало емблема за града ни. Веднага след това младият и талантлив екип на сдружение „Градоред“ запозна гостите с иновативен подход при разглеждане на града и забележителнта му архитектура. Презентацията на туристически маршрут под формата на игра (трежър хънт) впечатли професионалистите.

    Подобаващо внимание се обърна и на емблемата на Русе – река Дунав. Корабче „Русчук“ и гледката към нея очарова гостите, които дори танцуваха валс на борда под звуците на „На хубавия син Дунав“ на Йохан Щраус. Туроператорите се запознаха и с най-новата речна атракция за русенци – разходка по реката с понтонна лодка „Дорли“. Втората вечер завърши в уютна обстановка в ресторант „Понтона“, където домакините  бяха приготвили вкусни блюда с пресен дунавски сом.

     През третия ден от програмата Туристическо дружество „Приста“ предизвика най-смелите участници в тура с приключение по р. Дунав с каяци.  Представеният продукт е насочен към семеен приключенски туризъм и се нарича „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунав“. Участниците имаха възможност да покажат  своите умения за баланс с гребло в ръка.

      След успеха на събитието организаторите от ОП „Русе Арт“ се надяват, че гостите ще се върнат в Русе със свои клиенти, на които да покажат, че градът и регионът заемат достойно място в туристическата карта на България.

       Опознавателният инфотур е част от Годишната програма за развитие на туризма на Община Русе за 2021 г. Инициативата е реализирана съвместно между Община Русе, Община Иваново, Регионален исторически музей – Русе и с активната подкрепа на местния туристически бизнес. Звено „Туризъм“ към ОП „Русе Арт“ изказва своите благодарности към всички участници в организацията на тридневното събитие:

 

- Георги Миланов, кмет на Община Иваново;

- Милена Гогева, Албена тур ЕАД;

- Красимир Иванчев, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите, гр. Русе, ресторант

Кралска закуска;

- Регионален исторически музей, гр. Русе;

- Любен Рабчев, Хотелски комплекс и винарна „Седем поколения“;

- Стефан Георгиев, комплекс „Левента“ и „Винарска къща Русе“;

- Борислав Бойчев, Плаващ ресторант „Понтона“;

- Евгения Петрова, Гранд хотел „Рига“;

- Мая Русанова, хотел Бистра и Галина;

- Цветомир Иванов, Дунавски драгажен флот;

- Сдружение „Градоред“;

- Теодора Рибарова, понтонна лодка Дорли;

- Даниела Николаева, ДН тур ЕООД;

- Теодора Копчева, лицензиран екскурзовод;

- Сашо Попов, Туристическо дружество „Приста“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/