Пропускане до съдържанието на страницата

Приключи срокът за приемане на материали за участие в Националния конкурс "Стоян Михайловски"

четвъртък, 13 октомври 2016

Приключи срокът за приемане на материали за участие в IXНационален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, организиран от Общински детски център за култура и изкуство – Русе. Конкурсът се провежда в два раздела „Литературно творчество” и „Журналистика”. За поредна година и за двата раздела има обявени теми. За литературното творчество тя е „Свободата – този скъпоценен дар”, а за журналистиката „Дон Кихот или Хамлет? Или и двамата за излишни?”.

Интересът и тази година е огромен, като доказателство са големия брой участници от цялата страна и техните творби, разпределени в три възрастови групи - от І до ІV, от V до VІІ и от VІІІ до ХІІ клас. Участват млади поети, писатели и журналисти от Русе, Варна, София, Казанлък, Велинград, Пловдив, Търговище, Шумен, Разград, Монтана, Троян, Тервел, Карнобат, Кърджали, Перник, Добрич, Сливен, Тутракан, Стражица, Провадия и др.

В раздел „Литературно творчество” за поезия и проза в трите възрастови групи са получени 113 творби от 98 участници. В раздел „Журналистика” в индивидуалното участие също в трите групи са получени 51 творби от 45 млади журналисти.

Компетентно жури с Председател – доц. д-р Руси Русев от РУ „Ангел Кънчев” ще оцени получените творби и ще класира участниците.

Награждаването на отличените млади творци ще бъде в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, като те ще получат грамоти, плакети и предметни награди, осигурени от спонсори. Церемонията и празничният концерт ще се състоят на 29 октомври от 11:00 ч. в зала „Европа” на Доходно здание”.

Входът е свободен.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/