Пропускане до съдържанието на страницата

Технологичен модел за начално овладяване на български език от деца билингви бе представен в Русе

петък, 14 октомври 2016

„Подобряване на ефективността от ранното езиково обучение на децата, чийто майчин език не е български чрез въвеждане на игри“бе темата на работна среща – семинар, която се състоя на 7 октомври 2016 г. в детска градина „Червената шапчица“, гр. Русе.

Представен бе технологичен модел за начално овладяване на български език от деца билингвис доминиращ майчин ромски и турски език. Моделът е разработен отекип, ръководен от доц. д-р Мая Сотирова и доц. д-р Николай Цанков в рамките на проекта на Община Русе„Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини от Област Русе“ по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).Предназначен да подпомогне педагогическите специалисти, работещи с деца билингви на възраст от 3 до 5 години за ранно изучаване на български език в детската градина.

През следващите месеци предстои апробиране на игровата технология, нейното усъвършенстване и изготвянето на наръчник за прилагането й, предназначен за учители в детската градина.

В работната среща участваха 12 педагогически специалисти от детските градини "Червената шапчица" и "Ралица" и експерти на Сдружение БРТИМ. Те имаха възможност да проиграят част от разработените игри и да дискутират възможностите за подлагане на експертна оценка на модела. 

Обратната връзка от участниците е положителна, а изразеното желание от всички е да участват и в други работни срещи на подобна тематика. 
 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/