Пропускане до съдържанието на страницата

Приключи вторият Международен турнир по триатлон „Купа Русе“

неделя, 14 август 2022

Приключи вторият Международен турнир по турнир „Купа Русе“, който се проведе в рамките на два дни на гербната база в село Николово. С

В състезанието, което се организира от спортен клуб „Триатлон Далян  Русе“ и  с подкрепата на Община Русе, се включиха 140 участници от България и Украйна.

„Нашият град се гордее със своите състезатели в тази дисциплина, която е истинско истинско изпитание за тях, обединявайки не един, а цели три спорта в едно“, каза в приветствието си към участниците кметът Пенчо Милков.

Той им пожела да дадат всичко от себе си и ги призова да изпращат своята енергия и към Теодор Цветков, който по това време продължаваше своя маратон, плувайки без да спира 72 часа във водите на язовира.

Състезанието започна в събота с най – малката възрастова група – бенджамин /10 г. и по-малки/, като след тях своите умения показаха участниците от групите „деца“ /11 – 12 г./, „младша възраст“ /13 – 14 г./, „старша възраст“ /15 – 16 г./, „младежи и девойки“ /17 – 19 г./ и приключи с „мъже“ и „жени“ /над 17 г./.

Във втория състезателен ден своите сили мериха децата и професионалистите в категория „щафета“, както и любителите в същата дисциплина.

Русенският клуб „Триатлон Далян“ завърши надпреварата с 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала в индивидуалната дисциплина. В щафетата те грабнаха 2 бронзови медала, а в комплексното класиране си тръгнаха с купата за второ място.

Триатлон „Купа Русе“ се провежда за 12-и пореден път, като за втора година е с международен статут.

Класирането можете да видите тук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/