Пропускане до съдържанието на страницата

Приликите и разликите между баскетбола и бягането

вторник, 19 ноември 2019

На спортът като вдъхновяваща мисия бе посветено седмото издание на „Вечери за наивници”. То се проведе на 15 ноември в Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

Видният баскетболист Филип Виденов и ултрамаратонецът Красимир Георгиев разказаха интересни истории от професионалните си кариери пред русенската публика и се опитаха да начертаят формулата за успех в спорта, макар и в различни дисциплини.

„Спортът не е въпрос на късмет, а на много труд”, сподели с русенската публика Филип Виденов. Според него хората трябва да осъзнаят слабостите си и да работят върху тях, ако искат да се превърнат в добри спортисти. Филип Виденов е носител на титлата „Най-добър баскетболист на България” и сподели за предизвикателствата да играеш както за български, така и за чуждестранни отбори.

Красимир Георгиев гостува в Русе за първи път и не скри желанието си да посети града още веднъж, но този път по Дунав. Той сподели за необходимостта хората да предизвикват себе си, да се грижат както за физическото, така и за психическото си здраве и че бягането е страхотен начин да постигнеш всичко това. Красимир е един от най-впечатляващите ултрамаратонци в България, участвал в не малко международни състезания. Част от тях преминали в рамките на тежки климатични условия, като над 50-градусовото тичане в Долината на смъртта или пустинята в Мароко.

Проектът „Вечери за наивници“ се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“. Негови организатори са сдружение „Градоред“ и клуб „Мечтание“, които всеки месец канят интересни личности, които да разкажат за своята професия, мотивации и личен опит.

На 27-ми ноември, предстои да видим „Пътешенственикът“. И този път организаторите са поканили гости, представители на съвременна професия, която все повече нашумява напоследък. В рамките на събитието русенци ще се срещнат с  двама професионални пътешественика, които ще разкажат освен за местата, които са посетили или им предстои да посетят, така и за начина да превърнат хобито си в професия и да го монетизират.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/