Пропускане до съдържанието на страницата

Продължава подмяната на осветителни тела по улици, междублокови пространства и паркове

сряда, 03 август 2022

В ход е мащабната подмяна на осветителни тела в Русе. Само за месец е обновено осветлението на над 90 локации в града, включително 28 междублокови пространства, сочи отчетът на ОП "Комунални дейности".

Подменени са лампи и в редица населени места от община Русе – селата Хотанца, Просена, Ново село, Николово и Басарбово, в гр. Мартен, както и в кварталите Средна кула и ДЗС.

Асфалтирани са десетки участъци от уличната мрежа, междублокови пространства и паркинги в Русе. Сред тях са улиците „Юндола“, „Проф. Баларев“, „Дряновска“, „Цар Асен“, „Атанас Буров“ „Боянци“, „Рила“, Епископ Босилков“, „Свети Георги“ и „Неофит Рилски“ и др.

През юли пък завърши цялостното благоустрояване пред бл. "Гагарин", както и асфалтирането на паркингите около блоковете "Силистра", "Марица" и "Комаров".

С пълна сила тече и полагането на хоризонтална пътна маркировка от общинските служители. Обновена бе маркировката в близост до няколко учебни заведения, както и по улиците "Плиска", "Борисова", "Доростол", "П. Хитов" и "Ст. Стамболов" и булевардите "Липник", "Цар Освободител" и "Тутракан". Изработени и монтирани са над 60 бр. вертикална пътна сигнализация.

Част от дейностите на бригадата за монтаж на тротоарни настилки бе полагането на нова тротоарна настилка при бл. „Гагарин", както и работата по изграждането на рампа и стъпала за достъп до Парка на Възрожденците.

В изпълнение на Програмата за намаляване популацията на бездомните кучета на Община Русе в Общинския приют за безстопанствени животни са настанени общо 87 кучета и 7 котки.

Целия отчет за месец юни ще намерите тук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/