Проект „Медени истории“ стартира в детска градина „Слънце“ в Русе

четвъртък, 11 февруари 2021

Децата и учителите от подготвителна група на Детска градина „Слънце” 1 представиха Еко-проект ,,Медени истории“, посветен на Деня на пчеларя.

На 10 февруари българите традиционно почитат Св. Харалампий, смятан за целител и пазител на здравето, чийто източник е и медът – плод на усиления труд на пчелите. Празникът се счита и за един от последните зимни празници.

Основната цел на учителите Екатерина Йорданова и Силвия Ангелова е децата да изградят позитивно отношение към природата чрез екологично възпитание.

Част от задачите на педагозите са да се посочат пътища за общуване на малчуганите с природата, да се формират знания за живота на пчелите и работата на пчеларите и да се изгради позитивно отношение към растенията, животните и труда на хората. Нужно е и по-голямо разбиране за необходимостта от опазване на природата.

По време на дейностите по проекта децата ще могат да оцветяват картинки ,,Медени истории“ и да рисуват с графичен материал. Те могат да участват активно и в 19-ото издание на Националния конкурс за детска рисунка ,,Пчеларството-екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие“ в Плевен и да се запознаят с живота на пчелите чрез аудио- и визуални технологии.

При старта на проекта децата подготвиха изложба на тема „Вълшебният свят на пчелите”, а учителите им подредиха кът на Медоносната пчела.

Всички дейности се осъществяват при строго спазване на противоепидемичните мерки.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/