Пропускане до съдържанието на страницата

Проект търси бъдещи инженери сред най-малките ученици

петък, 25 ноември 2022

В началото на декември стартира проектът „Бъдещи инженери“ – лекции и практически занимания по инженерни науки за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“ и образователен център „Дворецът на децата“. Той е по програма „Знание и растеж“ на „Еконт“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Планирано е работилниците да обхванат 750 деца на възраст от 7 до 12 години. Те ще се проведат директно в училищата и са съобразени с учебния план на желаещите да участват класове.

Събитията по проект „Бъдещи инженери“ са част от STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) начина на преподаване, при който децата придобиват знания и умения посредством интердисциплинарни уроци с практическа насоченост. По време на занятията учениците ще имат възможността да начертаят връзки между различни електронни модули благодарение на химикали, чието мастило е проводник на електричество. Те ще бъдат обучени и да шият и творят посредством нишка, която също е електропроводима, като при включване на захранването техните творения ще активират светлина и звук.  

С част от класовете ще бъдат проведени занимания по сглобяване на различни превозни средства в реални размери – тротинетки, триколки и скутери. Събитията ще включват и занимания по създаване на макети от кашони с инструменти, съобразени с възрастта на децата.

Поканата за участие е насочена към ученици от 1 до 4 клас. За записване и повече информация - телефон 0888246367 или чрез съобщение на Фейсбук страницата на Двореца на децата.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/