Пропускане до съдържанието на страницата

Проведе се Фестивал "Сцена под небето"

понеделник, 16 април 2018

 Фестивал „Сцена под небето“ се проведе за трета поредна година на 12 и 13 април 2018 г.  Той се състоя в общините - партньори по проекта гр. Русе - на 12.04 в двора на ОУ „Алеко Константинов“; в гр. Борово - на 13.04 и в гр. Ветово - на 13.04.

Най-малките малчугани от ДГ „Славейче“ (гр. Борово) и ДГ „Щастливо детство“ (гр. Ветово), в празничните си  поздрави бяха включили  по необикновен начин танци, музика и песни и бяха бурно аплодирани от многобройната публика.  Учениците от училищата (ОБУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Борово, СУ „Васил Левски“ с професионални паралелки – гр. Ветово и ОУ „Алеко Константинов“ – гр. Русе) се представиха с богати литературно – музикални  програми. С изпълнения се включиха самодейците към НЧ „Нов живот – 1894“ от гр. Сеново (Община Ветово), танцово-песенна формация „Букет“ от с. Обретеник  и Танцов състав „Грация“ от с. Горно Абланово  (Община Борово). В град Русе,  танцьорите от Танцово студио „Импулс“, Мажоретен състав „Екстрийм“ и Танцово студио „Зора“ впечатлиха с изпълненията си, а много настроение с изпълненията си създадоха   и певците от Вокална група „Приста“, както и оркестър „Радилон“.

В гр. Ветово беше организирана изложба с традиционни за различните етноси кулинарни изделия. В нея се включиха майстори в кулинарното изкуство от Община Ветово. Свои ястия представиха също и двете читалища –  НЧ „Нов живот – 1894“ (гр. Сеново) и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1909“ (гр. Ветово). Всички участници получиха грамоти за показани забележителни кулинарни умения.

Събитието се провежда по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.          

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/