Пропускане до съдържанието на страницата

Проведе се заключителна пресконференция по проект „Кризисен център на територията на Община Русе за жертви на домашно насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“

петък, 31 март 2017

Днес в Заседателна зала на Община Русе се проведе заключителна пресконференция по проект „Кризисен център на територията на Община Русе за жертви на домашно насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“.

На събитието присъстваха ръководителят на проекта и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, изпълнителният директор на „Каритас“ - Русе Стефан Марков, както и сътрудници по проекта.

По време на срещата с медиите г-жа Мариела Личева сподели, че Община Русе е поела ангажимент за устойчив растеж, като част от визията й за развитие е именно изграждането на Кризисния център за жертви на домашно насилие – услуга с добра материална база, отговаряща на всички социални стандарти.

Г-н Димитров представи основните цели на проекта, който се изпълнява в партньорство със  Сдружение „Русенска католическа организация – Каритас“ и дейностите, сред които: извършени строително-монтажни дейности осигуряващи помещения за 16 потребители, които включват приемна стая; спални помещения – 8 бр.; дневна стая; мокро помещение за пране, сушене и гладене; склад; лекарски кабинет; кабинет на психолог/психиатър; помещение за охрана и дворно пространство.

Комплексът предлага своевременна, комплексна, компетентна и професионална помощ на лицата, като осигурява безопасна и защитена среда за възстановяване  и комплекс от социални, психологически, медицински, юридически и фамилни консултации и помощ за реинтеграция в обществото.

Проект „Кризисен център на територията на община Русе за жертви на домашно насилие и насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него“ е в рамките на Мярка 1: „Услуги за подкрепа на жертвите на домашно насилие и насилие, основано на полов признак“ от Програма BG 12 „Домашно насилие и насилие, основано на полов признак“, Норвежки финансов механизъм 2009-2014. Общата стойност на проекта е 684 143,22 € или 1 338 046,01 лв. с ДДС.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/