Пропускане до съдържанието на страницата

Рекорден брой участници в 15. туристическо изложение „Уикенд туризъм“

петък, 10 май 2019

15-тототуристическо изложение и съпътстващият го 12-тиФестивал на туристическите анимации „Уикенд туризъм Русе“ ще се проведат тази година от 16-тидо 18-тимай, катоза първи път в рамките муще се проведеи„Джаз уикенд“. 

Те се провеждатежегодно в град Русе и са едниот най-значимите туристически събития в Дунавския регион на България. Това е второто по посещаемост туристическо изложение в България след  софийското Спа и Експо.В тазгодишното издание ще се включат 27 Общини, които ще представят свои щандовев централната част на града -на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации,свързани с туристическия бранш.

Първите атракции започват на 16-тимай, четвъртък,още от 10 часа.  Официалното откриване ще е в  12 ч.пред сградата на Доходнотоздание.

От 14 ч.,в хотел „Дунав“ще започне Кръгла маса, организирана от Министерствотона туризмапод надслов„Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“.

Програмата на изложението включва още презентации на общини, туристически фирми и организации.През трите дни на фестивала различни аниматорски фирми, занаятчии, художници и творци ще представят своите  ателиета. Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред коитоПлощадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други. Начало на кулинарните предизвикателства ще даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението ще  прави кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа  на пл. „Свобода“. Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18-тимай ще вземат участие в  Кулинарнотосъстезание за деца  „Като шеф готвачите“.За първи пътфестивалът ще бъде съпътстван от „Джаз уикенд“. Русенци и гости на града ще имат възможност да чуят и видят на сцената на Доходно здание на 17-тии 18-тимай.Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивал на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация. Фестивалът е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“за 2018-тагодина.

ПРОГРАМА

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/