Пропускане до съдържанието на страницата

Реновираха и освежиха зоната за отдих в Лесопарк „Липник“

събота, 01 октомври 2022

Служители на общинските предприятия "Комунални дейности" и "Паркстрой" проведоха акция по реновирането и освежаването на зоната за отдих в Лесопарк „Липник“. В нея се включи и кметът Пенчо Милков, зам.-кметът Димитър Недев и кметът на с. Николово Златан Ванев със свои служители.

Посетителите на парка ще бъдат посрещнати от възстановените каменни стълбове на паркинга в зоната за отдих, на която беше изградена нова арка. Предвижда се тя да бъде аранжирана с растителност, както и да бъдат засадени различни видове цветя в пространството около паркинга. В съседство на каменните колони са положени дървени перголи, а посетителите ще могат да отдъхнат на новите пейки, монтирани от служители на ОП „Комунални дейности“.

Намиращите се до емблематичната за Лесопарка чешма „Бялото момиче“ дървени пейки бяха подновени и боядисани, като се планира в каменното корито на чешмата да бъде изградено подводно декоративно осветление. Каменната пътека, водеща до намиращата се в близост детска площадка, както и теренът на самото съоръжение, бяха почистени от насложената през годините пръст. Монтирани бяха и нови метални заграждения. Самата площадка вече е с чисто нова люлка и метални кошчета, а всички останали съоръжения са боядисани. Предвижда се в най-кратки срокове да бъде монтирано и видеонаблюдение като превантивна мярка срещу евентуални вандалски прояви.

През последните седмици в Лесопарка са възстановени и редица пътеки с нови каменни плочи, като през днешния ден те бяха основно почистени.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/