Пропускане до съдържанието на страницата

Русе посреща новата година на Площада с Милена Славова

вторник, 29 ноември 2016

Днес, 29.11.2016 г., в Заседателна зала се проведе пресконференция по повод предстоящия Коледно-новогодишен фестивал Русе 2016, който обещава наситена и интересна програма за русенци и гости на града.

На срещата с медиите присъстваха директорът Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова и директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов.

Г-жа Петрова представи коледно-новогодишната програма, която официално ще бъде открита на 2-ри декември със запалването светлините на коледната елха от 17:15 часа на площада пред Общината. В следващите дни, в партньорство с Италиански културен институт, ще бъдат представени 4 съвременни италиански филма на известни и атрактивни актьори и режисьори. Това са „Родина“, „Била ли си на луната?“, „Златното момче“ и „Променливо време с вероятни подобрения“. Те ще бъдат прожектирани в периода 5-8 декември, от 18 часа, в зала „Европа“ на Доходно здание.

Дълго чакано от русенци е и традиционното „Коледно надиграване“, което ще се проведе на 10-ти декември от 17:30 часа. То отново ще бъде съпътствано от богата концертна и конкурсна програма с участието на танцови състави и клубове за народни танци от Русе и региона.

На 20-ти декември от 19 часа в Доходно здание – коледен концерт-спектакъл на Васил Петров „Swing christmas“, с участието на Станислав Арабаджиев.  

Настроение за любителите на коледните песни ще донесе срещата им с Веселин Маринов на 22-ри декември, когато организаторите плануват да се проведе коледен концерт-спектакъл на градския площад от 18 часа.

На 21-и стартира и изключително атрактивния Международен фестивал на ледените фигури Русе айс фест 2016, когато русенци ще могат да видят уникалните фигури от лед, направени от скулптори от 8 държави. Темата на тазгодишното издание на фестивала е „Замръзналото кралство“, а организаторите планират той да бъде достъпен за зрителите до 15 февруари. Това ще бъде възможно в специално хале с хладилно оборудване, което ще даде по-дълъг живот на ледените скулптури. Леден фестивал на закрито се случва за първи път не само в България, а и на Балканите, с което Русе добавя още една премиера към стотиците първи неща, с които е известен.

От 23 часа, навръх Нова година, под надслов „Да посрещнем заедно Новата 2017“, ще се проведе празничен концерт с участието на Милена Славова, рок бенд и солисти от ФТТ „Найден Киров“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/