Пропускане до съдържанието на страницата

Русе с нов рекорд в „Стара хартия за нова книга“ 2019

понеделник, 30 септември 2019

На 28 септември малчуганите от Русе отбелязаха най-силното си представяне в националната кампания „Стара хартия за нова книга“ за петте години участие до момента. На пл. „Свобода“ 2720 деца събраха рекордните за дунавския град 14,3 тона хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 186 дървета. В замяна малчуганите получиха 3180 нови книги. Събитието се проведе с подкрепата на Община Русе, както и с активното участие на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Празничният ден беше открит от Георги Игнатов, директор на дирекция „Екология и транспорт“ към Община Русе, Теодора Евтимова, директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Виктория Бисерова, управител на Книжен център „Гринуич“ и Мила Алексиева от „ЕКОПАК България“.

Под надслов „Почисти и прочети“ събитието премина с много музика, танци и тематични игри, чиято основна цел беше да докаже на малчуганите, че да се грижиш за природата и да четеш е не само необходимо, но и много забавно. Сред тях беше и специалната викторина, която предизвика малчуганите да докажат какво знаят талисманите на тазгодишната кампания – детективите Агата и Лари, героите на Стийв Стивънсън от популярната поредица на издателство „ФЮТ“.

За настроението на присъстващите се погрижиха невероятните таланти от Общински детски център за култура и изкуство – фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци „Настроение“, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от детска вокална група „Слънце“.

Партньори на кампанията са издателствата „Ентусиаст“, „ФЮТ“ и инициативата „Забавното четене“.

Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, „Сиела“, „Софтпрес“, „Златното пате“, „Албо груп“.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, detskiknigi.com, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

 

За повече информация, моля, потърсете:

 

Виктория Бисерова – тел. 02 943 87 16, 0888 90 35 06, мейл: biserova@alto-pr.com

Сиана Колибарова – тел. 02 943 87 16, 0878 90 39 17, мейл: kolibarova@enthusiast.bg

 

Официални контакти:

Официална Фейсбук страница на „Стара хартия за нова книга“            

Книжен център „Гринуич“ www.greenwich.bg

ЕКОПАК България АД www.ecopack.bg

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/