Пропускане до съдържанието на страницата

Русе ще отбележи с тържествена церемония 138-ата годишнина от Съединението

понеделник, 04 септември 2023

На 6 септември русенци ще могат да се включат в тържествената церемония по случай 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Честването ще се състои пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, който се намира на пл. „Александър Батенберг“.

Церемонията ще бъде открита в 11 ч. от Общинския духов оркестър, ръководен от маестро Димчо Рубчев, когато ще бъде строен и почетният караул. В нея ще се включи и 13-ти Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

Тържествени слова ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общинският съвет Иво Пазарджиев.

Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен за Съединението на България ще отслужат Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската света митрополия.

Желаещите ще могат да поднесат цветя пред паметника. Представителите на официални институции, политически партии и други организации могат да положат своите венци с предварително записване на имейл адрес pr@mayor-ruse.bg

Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър „Сава Огнянов“ Косьо Станев.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/