Пропускане до съдържанието на страницата

С награждаване на победителите приключи първият за Русе Фестивал на драконовите лодки

неделя, 23 юни 2024

Завърши първият за Русе Фестивал на драконовите лодки, който се проведе през уикенда в Лесопарк „Липник“. В оспорваната и атрактивна надпревара се включиха 15 отбора, като в екипажите от 20 човека победител стана смесеният отбор на МВР – Русе, а от 10–членните екипажи първи се класира отбор „Локо дракони“.

„През тези два дни успяхме да разширим географията на гребните спортове в община Русе. Драконовите лодки носят на участниците много позитивизъм и екипност, а зрителите изпитаха много положителни емоции, които съм сигурен, че ще бъдат повод не един и двама нови членове да се запишат в нашите клубове по гребане“, заяви заместник–кметът Енчо Енчев, който заедно със заместник–кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев наградиха най–добрите отбори. Той изказа специални благодарности към съорганизаторите на проявата Сдружение „Драконови лодки“, както и към посолството на Народна република Китай за съдействието.

В надпреварата с големите лодки участваха 3 отбора, като втори стана смесеният екипаж на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и МВР – Русе. Бронзовите медали грабнаха „Хасковските дракони“.

При екипажите от 10 човека среброто отиде при отбор „Полицейски дракони“, а на трето място се класираха Армейските дракони. Специална почетна награда бе дадена на тима на русенските огнеборци „По – силни от огъня“, които все още продължават да се борят с последиците от избухналия вчера пожар в района на бившия хлебозавод.

Във втория ден от фестивала публиката се наслади на изпълненията на Танцов състав „Импулс“ към Общинския младежки дом с ръководители Милена Лазарова и Петя Бонева, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Димитър Донев и корепетитор Катя Димитрова и Вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д–р Наталия Константинова.

И днес русенци и гости на града можеха да си закупят ръчно изработени изделия от творческите работилници, разположени на големия паркинг срещу общинската гребна база, както и да опитат от вкусните храни и напитки, предлагани там.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/