Пропускане до съдържанието на страницата

С нова техника и софтуер ще бъдат подсилени общинските предприятия в Русе

четвъртък, 13 юли 2023

На днешното заседание на Общинския съвет с приетата корекция на разчетите до приемане на бюджета на Община Русе за 2023 г. беше гласувано да бъде закупена нова техника за общински предприятия и кметства.

Техническото оборудване на ОП „Комунални дейности“ ще бъде подсилено с хидравличен чук за монтиране на колове и стълбове, машина за пробиване на дупки в земни почви с винтови свредла, трифазен генератор за ток, плотер за рязане на фолио за пътни знаци и табели, както и употребяван лекотоварен автомобил категория N1.

Поради възникнала необходимост от обработване на короните на дървета в централните части на малки населени места от община Русе ще бъдат закупени дробилки за клони за кметствата в Николово, Ново село и Червена вода. За кметството в Николово е предвидена и мулчираща косачка за поддържане на тревните площи.

Беше прието и предложението на директора на ОП „Обреден дом-Русе" за проектиране и изграждане на електронен портал за достъп на граждани до услугите на предприятието. Софтуерът ще осигури възможност за проверка на срок на откупуване на гробно място, автоматично известяване при неговото изтичане и заявяване на неговото почистване.

С корекциите на разчета ще бъдат извършени и редица ремонтни дейности, подмяна на елементи от отоплителни инсталации и дооборудване в детски градини и училища, като ще се монтира и видеонаблюдение в дворните пространства на две детски градини.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/