Пропускане до съдържанието на страницата

С възпоменателна церемония Русе ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

вторник, 28 май 2024

На 2 юни, неделя, Община Русе организира възпоменателна церемония в памет на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Честването ще започне в 11:30 ч. пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение (ул. „Александровска“ 120).

Слово ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Драгомир Драганов. Заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на Отечеството ще отслужи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум, и свещеници от Русенската Света митрополия. В церемонията ще вземат участие Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев и XIII младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом. На паметната дата ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон.

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя от обществени и политически организации, училища и институции. Церемонията ще завърши точно в 12 ч., когато ще прозвучат сирените в памет на Ботев и загиналите за българската свобода.

Водещ на събитието ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Борислав Апостолов.

Всички организации, желаещи да поднесат венци, могат да го заявят писмено на pr@mayor-ruse.bg

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/