Пропускане до съдържанието на страницата

Състоя се символична първа копка на обект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда по ул. „Райко Даскалов“

понеделник, 11 септември 2017

Днес беше направена символична първа копка на обект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда по ул. „Райко Даскалов“ по проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“.

Началото на строителните работи бе дадено на кръстовището между ул. „Райко Даскалов“ и бул. „Фердинанд“от ръководителя на проекта и главен архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, както и от заместник-кмета по устройство на територията инж. Димитър Наков и заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански. Водосвет отслужи отец Марин.

Проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на договора е 16 860 657,16 лева, от които: 16 790 422,69 лева – представляващи безвъзмездна финансова помощ (100%) и 70 234,47 лева –представляващи собствен принос на Община Русе.

ПОКАНА

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/