Пропускане до съдържанието на страницата

Състоя се символична първа копка на обект „Реконструкция на бул. „Придунавски булевард“ и рехабилитация на 3 броя пасарелки“

понеделник, 11 септември 2017

Днес беше направена символична първа копка на обект „Реконструкция на бул. „Придунавски булевард“ и рехабилитация на 3 броя пасарелки“, представляващ Компонент 2 на проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“.

Началото на строителните работи бе дадено на кръстовището между бул. „Придунавски“ с бул. „Фердинанд“ и ул. „Райко Даскалов“ от заместник-кмета по устройство на територията и ръководител на проекта инж. Димитър Наков, заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, а водосвет отслужи отец Марин.

Проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Той е на обща стойност 24 344 185,59 лв., от които 24 002 815,60 лв. – безвъзмездна финансова помощ и 341 369,99 лв. – собствен принос на Община Русе и включва общо шест компонента.

ПОКАНА

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/