Пропускане до съдържанието на страницата

Служители на „Нелсен“ продължават поетапното почистване на дъждоприемните шахти в града

четвъртък, 29 септември 2022

Продължава поетапното почистване по график на дъждоприемни шахти и дъждоотводнителна канализация, както и тяхната поддръжка, от служители на „Нелсен“. Целта е да се постигне безпроблемно оттичане на водите в настоящите и предстоящите дъждовни дни.

От началото на годината до момента са обработени близо 1200 шахти в кварталите „Дружба“ 1, 2 и 3, „Чародейка“, „Възраждане“, Централна градска част и Широк център, „Здравец“, „Локомотив“, „Родина“, ЦЮР и булевардите „Скобелев“ и „Липник“. В момента се почиства в кв. „Здравец-Север“ 2, в района на Млечна кухня. 

Ежедневно работи една каналопочистваща машина на големите булеварди и улици и един екип за ръчно почистване във второстепенните улици, като се действа целогодишно при подходящи метеорологични условия.

Приоритетно се обработват подадените към Община Русе сигнали, като графикът за почистване се изготвя в тясно взаимодействие със служители на отдел „Екология“, които извършват регулярни проверки и огледи на улици и булеварди. Поради натоварения трафик и паркирали автомобили е възможно дейността по някои части от уличната мрежа да се извършва през нощта.

Община Русе призовава жителите на града при установяване на запушени отводнителни шахти да подават сигнали на тел. 0893 337 655, както и на и-мейл nelsen_ruse@abv.bg, за да се предприемат своевременни мерки за отстраняване на проблемите.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/