Пропускане до съдържанието на страницата

Спорт за здраве и настроение

събота, 28 май 2016

Днес, на стадиона в с.Червена вода се проведе финалното събитие от партньорския проект „Гимнастика за здраве и настроение“ на Народно Читалище „Тома Кърджиев-1873”в с. Червена вода, пенсионерски клуб „Росна китка“ от с. Червена вода и „Група за здраве ветерани спортисти - Локомотив 2“ от гр. Русе. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по Програма „Русе - Европейски град на спорта 2016“.

Гости на проявата бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, кметът на с. Червена вода Румен Русев, експертът „Програми и проекти“ в Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ Десислава Василева, както и секретарите на читалищата в селата Червена вода, Семерджиево и Ново село.

Събитието беше открито от кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.  Той приветства участниците и отправи пожелание - подобни партньорски изяви да стават все повече. „Продължавайте да давате добър пример за пълноценен и активен начин на живот на по-младите“, заяви господин Стоилов. Кметът поздрави футболен клуб „Сокол“ от с. Червена вода за завоюваното първо място в Областното първенство по футбол за зона Русе.  

Инициативата започна с дефиле на над 100 възрастни хора и деца, продължи с упражнения и обща гимнастика. Интерес предизвикаха демонстрационната програма на групите „Росна китка“, Ветерани спортист и „Локомотив-2“  с уреди, гимнастически упражнения с топки, въженца и гирички, лека атлетика, хвърляне на топка в цел. Самодейците от читалището премериха сили в забавните състезателни игри „Продължи пътеката”, „Кой ще донесе повече вода?”, а след това поздравиха активните спортисти с музикални и танцови изпълнения.

Целите на проекта са чрез спорт да се насърчат хората от всички възрасти към активен и здравословен начин на живот; стимулиране социалното сближаване и приобщаване на различни социални групи; както и популяризиране и подпомагане дейността на любителските спортни клубове.

Уредите от демонстрациите, закупени по проекта, ще бъдат използвани за организирани занимания по гимнастика, в залите на Читалището и на открито, от членове на пенсионерския клуб и самодейните колективи към Читалището.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/