Пропускане до съдържанието на страницата

Спортното училище чества своя патронен празник

четвъртък, 22 февруари 2024

Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе отбеляза днес своя патронен празник. На церемонията присъстваха заместник-кметът Енчо Енчев, директорът на училището Евгени Недев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов, областният координатор за община Русе към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова и директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова.

„С голямо уважение и признателност се обръщам към вас и целия екип на училището за постигнатите успехи, които са плод на всеотдаен труд. Висококвалифицираният педагогически колектив и новаторските решения на ръководството нареждат Спортното училище сред най-добрите в града“, каза заместник-кметът, като подчерта съчетанието между отличната подготовка на учениците и високите им спортни успехи. Той допълни, че през последната година Община Русе е инвестирала над 20 милиона лева в спортна инфраструктура, което значително ще подобри условията за спортуване в града и ще се отрази на резултатите на възпитаниците на единственото училище за спорт в региона.

По време на тържествената церемония директорът на Спортното училище награди с плакети медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести в София. Ангел Русев, който завоюва своята четвърта шампионска титла, е бивш възпитаник на учебното заведение, а бронзовият медалист от престижния спортен форум - Джан Зарков, се обучава в 10 клас.

На 17 септември 1970 г. Спортно училище “Майор Атанас Узунов” отваря врати за пръв път. Основната му цел е изграждането на високоразрядни спортисти с принос към националния спорт.

Тук е започнал пътят към успеха на трима олимпийски шампиони – Валентин Йорданов, Христо Марков и Таню Киряков, както и на 32-ма медалисти от световни първенства и 38 от европейски първенства.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/