Пропускане до съдържанието на страницата

Студенти по право от РУ "Ангел Кънчев" посетиха Община Русе

петък, 23 февруари 2018

Днес, в зала Свети Георги, се проведе традиционната среща на студенти по право от Русенски университет „Ангел Кънчев“ с представители на Община Русе. На срещата присъстваха зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, която е и юрист, директорът на дирекция „Правни дейности“ г-жа Соня Станчева, началникът на отдел „Правно-нормативно обслужване“ г-н Асен Станчев, гл. ас. д-р Диляна Калинова, която е преподавател по „Административно право и административен процес“  и близо 50 второкурсници от специалност „Право“ в РУ „Ангел Кънчев“.

По време на беседата бяха представени основните проблеми и процедури, свързани с работата в общинската администрация, касаещи правната уредба. Студентите бяха запознати и с реални казуси от юридически аспект, свързани с дейностите на Общината. Г-жа Кръстева  разказа на младите хора как работи и функционира една администрация и колко е важно в нея да има добре подготвени юристи. „Не спирайте да се усъвършенствате, защото само по този начин ще успеете да осъществите най-смелите си мечти и цели“, пожела още г-жа Кръстева.

Срещата е част от организираната учебна практика по административно право и административен процес, а основната й цел е студентите да се запознаят с дейността на административните органи, чрез пряк контакт с тях, както и да повишат своите знания в областта на Правото.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/