Пропускане до съдържанието на страницата

Тази събота повече от 300 атлети от 10 държави ще пробягат дистанцията Русе - Гюргево

четвъртък, 28 септември 2023

Днес в Община Гюргево се състоя пресконференция, във връзка с провеждането на шосейния пробег „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“. Събитието ще стартира в 11 ч. тази събота /30 септември/ пред Съдебната палата в Русе и в нея ще се включат 330 участници от 10 държави, които ще трябва да изминат 15-километрово трасе. Пробегът се организира от Община Русе, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, Спортен клуб „Гюргево“ и Община Гюргево.

„Бягане на Свободния дух Русе - Гюргево“ не е просто спортно състезание с няколкостотин човека, а събитие, което обединява два приятелски града. Това е един прекрасен повод хора от други държави да се запознаят с историята, красотата и възможностите на нашия дунавски регион“, каза заместник-кметът Златомира Стефанова.

На пресконференцията присъстваха още председателят на СЛАК „Дунав“ Евгени Игнатов, световната шампионка и почетен гражданин на Русе Анелия Нунева, която е и част от инициативния комитет на надпреварата, представители на СК „Гюргево“ и заместник-кметът на Община Гюргево Мариян Дамян. Той сподели с присъстващите, че състезанието е един от най-добрите примери за приятелството на двете общности, разделени от Моста на дружбата. Мариян Дамян също така призова всички русенци и гюргевчани да се включат в събитието.

Участниците в единствения за Източна Европа трансграничен шосеен пробег ще преминат през ул. ‚Александровска“, ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“. Те ще пресекат Дунав мост, финиширайки на площада пред Община Гюргево. Преобладаващо равното трасе преминава през основните забележителности на двата дунавски града.

Награждаването на победителите ще бъде около 13 ч.

Всеки участник получава юбилеен медал, тениска, транспорт от/до старт-финала. Най-бързите мъже и жени в генералното класиране и по възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст за участие е 18 г. Всеки включил се трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на България и Румъния.

Състезанието ще бъде следено от 50 доброволци и съдии.

Във връзка с безпроблемното протичане на шосейния пробег, на 30 септември /събота/ от 10:45 до 12 ч. ще бъдат затворени за движение ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“ и Дунав мост.

 

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/