Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе дарява културен чек на зрелостниците от русенските училища

четвъртък, 28 септември 2023

Община Русе продължава инициативата „Културен чек“ за учениците от 12 клас на всички общински и държавни училища на територията на Русе. От 4 октомври всички зрелостници ще могат да посетят по свой избор концерт или спектакъл на един от трите русенски държавни културни института: Държавната опера, ДТ „Сава Огнянов“ и Кукления театър. Културният чек няма да е валиден само за премиерни и гостуващи спектакли.

Общо 1252 са зрелостниците през учебната 2023/2024 година, които ще получат културен чек и ще могат да го използват до 30 декември тази година.

Целта на инициативата, която се провежда за втори път, е да приобщи младите хора към музикални и театрални творби от българската и световната класика. Едновременно с това Община Русе подкрепя и популяризира дейността на трите русенски културни института сред зрелостниците от русенските общински и държавни училища.

Средствата за инициативата „Културен чек“ на стойност 10 000 лева са гласувани на сесия на Общински съвет – Русе по предложение на  общинските съветници Косьо Станев и Нора Стоянова. Идеята е това да стане традиция и да продължи през следващите години, каквато практика има и в други европейски страни.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/