Пропускане до съдържанието на страницата

Театрално студио „Маска“ към Общински младежки дом Русе е с две премиери

вторник, 28 май 2024

„Срещи в приказките“ – премиера на авторски спектакъл на Мина Маринова с включени текстове на класически произведения, представиха най-малките участници в театрално студио „Маска“ вчера в Камерна зала на Доходното здание. Премиерата е и сценичен дебют за повечето участници. Спектакълът разглежда използването на електронните устройства и загубата на интерес към четенето на книги при децата. Той се реализира с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Русе – Малки творчески проекти в областта на изкуството и културата.

По късно се състоя и премиерата на постановката „Да целунеш принцеса“ по Ханс Кристиан Андерсен, която беше представена от голямата възрастова група на театралното студио. Целта й е да провокира публиката да се замисли за истински стойностните неща в живота. 

Постановката, режисурата, сценографията и костюмите са на ръководителя на театралното студио Мина Маринова.

И двете премиери преминаха при голям интерес и препълнени зали. На 30 май спектаклите ще бъдат представени на театралния фестивал „Приказка за теб“ във Варна, като „Срещи в приказките“ е поканен да открие юбилейното 25-о издание на форума.

Представленията ще могат да се гледат отново в Русе по време на Националния фестивал „Климент Михайлов“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/