Пропускане до съдържанието на страницата

Тридневна конференция на преподавателите по немски език се провежда в Дойче шуле

петък, 19 април 2024

В зала „Европа“ днес бе открита XXXII конференция на Дружеството на преподавателите по немски език в България на тема „Мотивацията в часовете по немски език“. Форумът се провежда под патронажа на Посолството на Република Австрия в България рамките на 3 дни /19 – 21/, като негов домакин е СУПНЕ „Фридрих Шилер“. В него ще се включат над 130 преподаватели по немски език от България и чужбина.
„Силно вярвам, че главната мотивация по време на конференцията ще бъде желанието на участниците да се самоусъвършенстват, за да могат да осигурят актуално и възможно най-ефективно образование за своите ученици“, обърна се заместник-кметът Златомира Стефанова към присъстващите. Тя пожела на организаторите форумът да допринесе за създаването на множество и полезни нови контакти.
Събитието се провежда в сътрудничество с „Гьоте институт“ в София, Фондация "Ханс Зайдел" в България, Германската служба за академичен обмен  (DAAD), Министерството на образованието и науката в, СУПНЕ  "Фридрих Шилер" в Русе, Езиково училище "Стартгейт“, Департамента по обучение на учители на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 
Откриването бе уважено още от Антония Бийрбаумер – заместник- посланик на Посолството на Австрия в България, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, главният експерт по немски към МОН Екатерина Алтънкова, председателя на Международно дружество „Елиас Канети“ проф. д-р Пенка Ангелова, Ирина Мартинова - референт за езикови курсове и изпити в „Гьоте институт“, Жаклин Дибала, Максимилиан Дьонер и Кристиан Хаас от Германската служба за академичен обмен, Бернд Буххолц - координатор за България към Централата за училищно дело в чужбина и Сибиле Шабанска - координатор за България към Централата за училищно дело в чужбина.
Целта на конференцията е да събере иновативни учители по немски език от България и чужбина, които са обединени от желанието си да се обучават, за да могат да осигурят интересен, актуален и ефективен начин на преподаване на своите ученици. Лектори на събитието са изтъкнати учени от Австрия и Германия, които в рамките на три дни ще проведат уъркшопи и лекции по темата.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/