Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът Енчо Енчев присъства на откриването на новоизградения Арт център на Музикалното училище

петък, 19 април 2024

По случай отбелязването на патронния празник на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ бе официално открит новият Арт център към учебното заведение. Той се намира на улица „Сливница“ 3, а на събитието присъстваха десетки ученици, преподаватели и гости.

Лентата на сградата, в която се помещава центърът, бе прерязана от директора на националното училище Мария Дуканова и зам.-кмета Енчо Енчев, които отправиха приветствени слова към присъстващите.

Участниците в откриването на Арт центъра имаха възможността да разгледат помещенията, разположени в него – галерия, в която може да бъде видяна изложба на ученици и три големи ателиета, които са предназначени за възпитаниците на учебното заведение от горните класове, занимаващи се с живопис и скулптура. В сградата е оборудвана и зала за рекламна графика. Новото пространство ще бъде достъпно не само за ученици и преподаватели от училището, но ще предоставя възможност за творчески обмен, художествени практики и събития, както за местната общност, така и за гостите на града.

Малко по-късно се състоя и празничен концерт в зала „Русе“, в който се включиха изявени ученици от различни специалности. Те изпълниха инструментални и вокални творби от български и чужди автори, както и танцови миниатюри. В програмата на концерта се включиха и народният хор на училището и представителният китарен ансамбъл.

През 2024 г. се навършват 65 години от създаването на училището, 55 години от приемането на името на проф. Веселин Стоянов и 20 години от получаването на статут на национално учебно заведение.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/