Пропускане до съдържанието на страницата

„ТРУД“ АД отбеляза 130 години от създаването си

четвъртък, 16 ноември 2023

Кметът на Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Димитър Недев поздравиха ръководството и служителите на „ТРУД“ АД по случай 130-годишнината от основаването на дружеството.

„Наистина малко организации, не само в Русе, но и в страната, могат да се похвалят с толкова достолепна възраст, добро име и натрупан опит. Част от грижата за гражданите, която общината е осигурявала в годините, неизменно е преминавала през вашето производство и принос. Щастлив съм, че в градската среда можем да открием редица елементи, създадени от русенци за русенци, които ще останат във времето за идните поколения. Вярвам, че това е най-голямата награда за труда на ръководството и служителите“, обърна се Милков към изпълнителния директор Ивайло Иванов и председателя на СД Петър Захариев. В знак на признателност за съвместната работа кметът поднесе празничен плакет.

„Труд“ АД е основано през 1893 г. като фабрика за производство на строителни материали. Четири години по-късно стартира производството на огнеупорни тухли. Тогава русенската фабрика поставя основите на огнеупорната индустрия в България. Оттогава тя се налага на пазара като основен производител на огнеупорни изделия за промишлеността в България.

Днес акционерното дружество е с над 220 служители и е лидер в бранша, като предлага на своите клиенти огнеупорни изделия за индустрията, огнеупорни изделия за печки и камини и клинкерни изделия.

Основни области на приложение на предлаганите продукти са секторите металургия, стоманолеене, енергетика, цимент и вародобив, стъкларска промишленост, машиностроене, фина керамика, строителна керамика, нефтопреработване и химическа промишленост и архитектурен дизайн.

Клиенти и партньори на “Труд” Русе са над 40 предприятия в страната и над 20 чуждестранни компании от Австрия, Унгария, Италия, Румъния, Сърбия, Македония и Гърция.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/