Пропускане до съдържанието на страницата

Туристическа регата „Приста“ на международния ден на река Дунав

четвъртък, 16 юни 2016

Туристическо дружество „Приста“  - Русе ще отбележи Международния ден на река Дунав – 29 юни със състезание с туристически каяци от местността „Стълпище“ при с. Мечка - до Русе.

Събитието е втората дейност от проекта на ТД „Приста“  -  „Русенци спортуват сред природата - във въздуха, на скалите, по реката“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията Русе – Европейски град на спорта 2016“. В регатата могат да участват членовете на ТД „Приста“  и гости, отговарящи на изискванията за воден туризъм по река Дунав.

ТД „Приста“ осигурява за участниците: двуместни каяци, гребла, спасителни ризи, инструктори, медицинско  лице. Логистиката по извозване на лодките и хората, както и осигуряването на придружаващ моторен съд, също е ангажимент на дружеството.

 

Регламент:

Организирано е превозването на участниците в регатата от Русе до Стълпище. Стартът на регатата е в 10:00 часа, след това ще има почивка на остров Люляка и едночасово еко състезание. Финал пред хотел „Рига“ и награждаване на победителите.

За записване и допълнителна информация: Канцелария на ТД „Приста“, гр. Русе, ул. „Княжеска“  1, тел. 0888/221234 и 082/820272, Сашо Попов – ръководител на регатата.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/