Пропускане до съдържанието на страницата

Туристически забележителности в Иусе с QR код

понеделник, 27 май 2019

Ученици от Английската гимназия „Гео Милев“ в Русе и представители на Клуб „Мечтание“ ще направят проучвания за забележителностите на Русе с фокус към подобряване на информационното обслужване на туризма в града. В резултат ще бъде изградена база от описания на местни обекти чрез QR код. Матричният бар код, с който се представя текст на български, английски, немски и румънски език, е един от най-лесните и атрактивни начини туристите от страната и чужбина да се ориентират в непознат град. С джобния си телефон те биха могли да получат необходимата им информация за културна забележителност, данни и за транспорт или за адрес. Ще бъдат обхванати повече от 30 забележителности на Русе.

Целта обединява два проекта „Училището като дигитална среда за развитие“ на Училищното настоятелство на АЕГ „Гео Милев и „Градоред. Русе - град със значение“  на Клуб „Мечтание“, които се реализират по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

В рамките на проект „Градоред. Русе - град със значение“  се предвижда създаването на дигитална онлайн платформа, изцяло нова, свободно достъпна за неограничен кръг от лица. Тази платформа ще съдържа визуална информация за  сгради паметници на културата – история, архитект, фамилии, любопитни факти, архивни снимки, близки кадри с детайли от фасадите и др. Ще бъде организирана и игра за откриване на QR кодове.

Етап от проекта „Училището като дигитална среда за развитие“ е и реализацията на идея за прилагане на иновативни средства за обучение в часовете по български и чужди езици, история и география. В Английската езикова гимназия ще бъде внедрен подвижен креативен кабинет с преносими компютърни устройства,  за да промени дизайна на учебната среда  и да се осигури смислено използване на технологиите. Целта е да се подобрят възможностите за проектно базирано обучение и STEM /Science, Technology, Engineering and Mathematics/ подход във всички предметни области.

В подкрепа на развитието на иновативния си статут училището приоритетно търси нови средства и методи, за да подкрепи успеха на възпитаниците си и да поощри тяхната креативност. В следващите няколко месеца преподавателският състав ще реализира нови механизми за насърчаване на учениците да мислят като изследователи. Ще се развиват всички аспекти на дигиталната компетентност – екипна работа и сътрудничество, решаване на проблеми и умения за презентиране. Нововъведенията ще създадат по-добри условия за търсене на информация извън учебниците, за творческо учене във и извън рамките на учебния час.  Сред иновативните средства най-впечатляващ е образователният инструмент с виртуална реалност Google Експедиции. Чрез него учениците ще могат да участват във всеобхватни виртуални пътешествия по целия свят и да разглеждат отблизо исторически и географски забележителности.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/