Пропускане до съдържанието на страницата

Ученици и родители в спортна надпревара в гимназия „Елиас Канети“

четвъртък, 19 май 2016

Днес, 19 май, в Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ се проведе спортен празник по проект „Активни и здрави“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. Той се реализира в партньорство с Училищното настоятелство на гимназията и Международно дружество „Елиас Канети“ – Русе.

В събитието участваха близо 500 ученици от 8 до 12 клас, разделени в две възрастови групи: от 8 до 10 клас (15-16-годишни) и 11-12 клас (17-18-годишни), както и учители и служители от гимназията, родители и членове на партньорски организации.

Проявата, превърнала се в истински празник, включваше състезание по волейбол, тенис на маса, баскетбол 3х3 и баскетболна демонстрация. Младежи и възрастни демонстрираха и майсторството си  в народните танци.

Първо място във волейболната надпревара завоюваха 8г клас, а 10д станаха първи в баскетбола. Моника Стоянова и Даниел Григоров са индивидуалните първенци в тениса на маса при момичетата и момчетата. Призовите места в надиграването заеха - 10б клас - първо място, 11г второ и 11д трето.

Отличилите се участници получиха купи, награди и грамоти.

Проектът на ПГИУ „Елиас Канети“ има за цел да популяризира спорта, активния и здравословен начин на живот, както и да развие в учениците качества за работа в екип.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/