Пропускане до съдържанието на страницата

Ученици от Русе влизат в ролята на туристически гидове

вторник, 17 април 2018

24 ученици от Английска гимназия „Гео Милев“ в Русе участваха в  ексклузивна туристическа обиколка на английски език. Обиколката започна от сградата на гимназията, обхвана пътя от Парка на младежта до Паметника на свободата и продължи по стандартния маршрут на туристическите обиколки.

В първата част на обиколката учениците представиха със свои думи на английски език забележителности в и около града, като влязоха в ролята на професионални гидове, а във втората част професионалният гид на Ruse Summer Free Tour допълни фактите, сподели интересни истории за забележителностите, покрай които групата мина, както и предостави информация за професията Туристичеки гид.

Целите на ученическия тур включват практикуване на чуждия език, който учениците изучават в училище, запознаване с професията професионален туристически гид, както и предоставяне на интересна информация за някои от най-емблематичните места в града.

Ученическата обиколка е по проект Ruse Summer Free Tour, реализиран по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе - град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Ruse Summer Free Tour е инициатива на неправителствената организация „Културтур Русе“, чиято основна цел е да утвърди Русе като привлекателна туристическа дестинация и да популяризира многокултурната атмосфера в града.

Следващата туристическа обиколка на ученици ще бъде на немски език и е предвидена на 16 май 2018 г. Тя ще обхване маршрута на всички туристически забележителности на Русе.

За повече информация може да посетите Фейсбук страницата, уебсайта на събитието http://www.rusesummerfreetour.com, профила в Trip Advisor, както и канала в платформата за видео споделяне YouTube.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/