Пропускане до съдържанието на страницата

Ученици се включват във възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарка

сряда, 28 септември 2022

Продължава възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“ край Русе, а със старта на учебната година се включват ученици и студенти. Дейностите се извършват по Проект „Екопътека – аз и ти с грижа към природата“, изпълняван от Спортно - туристическо и природозащитно дружество „Академик“ с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и фирма „Тива ком“.

Под ръководството на инструктори от „Академик“ започнаха теоретичните и практични занимания за полагане на лентова маркировка по маршрута на екопътеката. На 24 и 26 септември ученици от СУ „Васил Левски“ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се запознаха с правилата, изискванията и начините на полагане на маркировката.

Утре от 9 ч. в Лесопарк Липник ще започнат занимания със студенти от специалност „Екология и техника за опазване на околната среда“ в Русенския университет. На 30 септември от 14,30 ч. ученици от екоклуба на ПГСАГ „Пеньо Пенев“ ще работят по пътеката, започвайки от хижа „Минзухар“.

Традиционният крос-поход „Русе’ 22“, организиран от СПТД „Акудемик“, е планиран за 8 октомври. Маршрутът му този път ще включва основната част от екопътеката от хижа „Минзухар“ до района на Аязмото в Лесопарк „Липник“, с цел популяризиране на трасето. Участниците в похода също ще се включат в почистването му от битови отпадъци и паднала дребна дървесина, като за всички са осигурени ръкавици и чували.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/